Kesihatan mulut pengguna pendakap gigi - Hassan, Yang Rafidah; Che Musa, Muhd Firdaus; Sayed Kamar, Syarifah Haizan (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2018)
Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh negara Barat, senyuman dan gigi adalah antara objek pertama yang dilihat pada muka seseorang. Senyuman yang menawan bukan hanya bermodalkan wajah yang tampan atau cantik, tetapi memiliki barisan gigi yang tersusun rapi dan bersih.