100 Tips keselamatan jenayah pocket book: 100 crime safety tips - Kamaludin, Mohammad Rahim; Md. Shariff, Nadiah Syariani; Puvaneswaran, Suvarshini; Mat Saat, Geshina Ayu; Lazim, Dato' Hj. Mazlan; Noordin, Noor Hidayah; Thergarajan, Peravina; Dennis Janting, Maria Magdalina; Sowtali, Siti Noorkhairina (Perpustakaan Negara Malaysia, 2014)
Buku Poket: Buku 100 Tips Keselamatan merupakan hasil nukilan penyelidik dan pelajar dari bidang forensik dan sains forensik. Objektif utama buku ini adalah untuk menyampaikan beberapa tips keselamatan jenayah kepada warga Malaysia untuk menghindarkan diri daripada menjadi mangsa jenayah. Sahutan ini selaras dengan matlamat Program Transformasi Kerajaan (GTP) dalam mengurangkan kadar jenayah di Malaysia.