Uluslararası İktisâdi teoriler (international eeconomic theories) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Öncelikle kendi değerlerimizin farkına varılmalı. Zamana meydan okuyan bilim adamlarımızın farkına vardıkça kendi değerlerimizin olağanüstü yönlerini de keşfedeceğiz. İbn Haldun bunlardan bir tanesi, ve kendisini araştırdıkça, görüş ve analizlerini inceledikçe yepyeni yönüyle tanıma fırsatını elde ediyoruz. Örneğin, topluma yönelik geliştirdiği teorilerle yaklaşırsak eşsiz bir sosyolog olduğunu, iktisâdi yönünü incelersek olağanüstü bir iktisatçı olduğunu farkederiz. Kendi değerlerimizi araştırdıkça onların çok boyutlu yetkin ve etkin değerlerimiz olduğunun farkına varırız.