Langkah memperkasa mahkamah Syariah - Ab Aziz, Shamrahayu (The New Strait Times Press (M) Bhd., 2018)
KEBEBASAN kehakiman ialah asas kepada keputusan yang adil. Persoalan yang cuba saya rungkaikan dalam tulisan ini ialah, adakah mahkamah Syariah mempunyai sokongan atau jaminan perundangan yang lengkap dan kukuh berkaitan kebebasan kehakiman?