Kumpulan fanatik berfahaman sempit, negatif - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Kejayaan Malaysia dalam membentuk sebuah negara membangun yang pesat jika dibandingkan dengan negara membangun yang lain adalah hasil daripada ketekunan dan prihatin kerajaan dalam mengekalkan keamanan yang bercorak universal. Sikap yang sering membangkitkan emosi perkauman dan kemarahan masyarakat pelbagai kaum perlu ditangani secara tegas.