Serlahkan kebijaksanaan hakim - Ab Aziz, Shamrahayu (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Telah sekian lama hukuman sebat diterima sebagai satu bentuk hukuman dalam sistem pentadbiran keadilan jenayah. Bertunjangkan hak asasi individu suara untuk menghapuskan hukuman sebat telah kedengaran serata dunia.