Pemansuhan Akta Hasutan perlu perkenan raja-raja - Ab Aziz, Shamrahayu (The New Strait Times Press (M) Bhd., 2018)
Cadangan pemansuhan Akta Hasutan 1948 yang diperkata ramai dalam beberapa tahun kebelakangan ini dikhuatiri mendatangkan kesan besar kepada beberapa peruntukan Perlembagaan Persekutuan dan beberapa ciri utama Perlembagaan.