Islam dalam perlembagaan persekutuan - Ab Aziz, Shamrahayu (Penerbit IKIM/IKIM Press, 2018)
Buku Islam dalam Perlembagaan Persekutuan ini memberikan satu sudut pandang tentang kedudukan Islam dalam Perlembagaan. Walaupun telah terdapat beberapa penerbitan dengan tajuk yang sama atau lebih kurang sama, kelebihan buku ini ialah ia menumpukan perbincangan kepada peruntukan-peruntukan Perlembagaan yang meletakkan kedudukan istimewa dan kukuh kepada agama Islam serta institusi-institusinya. Fokus utama buku ini ialah implikasi kepada Perkara 3 Perlembagaan Persekutuan yang mengisytiharkan Islam sebagai agama bagi Persekutuan. Di samping itu, buku ini juga menjuruskan penelitian kepada peruntukan-peruntukan lain dalam Perlembagaan yang mengesahkan dan menjamin kedudukan Islam serta institusinya; seperti Perkara 5, 11, 12, 37, 121(1A), 150 dan Jadual Keempat.