Hormati perlembagaan Malaysia - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2009)
SETIAP negara di dunia ini mempunyai perlembagaan dan sistem perundangan yang sesuai dengan konteks kemasyarakatan dan kenegaraan masing-masing. Oleh itu terdapat perbezaan sistem dan perundangan sesebuah negara dengan negara yang lain.