Hormati perbezaan kepercayaan dan agama - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2011)
Rakyat Malaysia sepatutnya lebih memahami suasana dan corak hidup masyarakat berbilang kaum dan agama dalam negara ini. Masyarakat Islam dan bukan Islam negara ini mampu mengekalkan keamanan berpuluh tahun lamanya hasil daripada usaha kerajaan dan kefahaman masyarakat mengenai konsep kehidupan masyarakat majmuk.