Erti sebenar merdeka - Zakariya, Hafiz (2016)
Kemerdekaan mempunyai erti yang luas bukan sahaja terhad terhadap kebebasan politik atau bebas dari penjajahan. Pembentangan ini membincangkan erti kemerdekaan yang sebenar dari pelbagai dimensi. Antara perkara yang disentuh ialah erti dari sudut bahasa agama ekonomi dan sosio-budaya. Tumpuan khuss diberikan kepada penjajahan bentuk baru iaitu penjajahan budaya.