Masalah pembelajaran spesifik: disleksia, diskalkulia, disgrafia - Nazir, Faridah; Abdul Kadir, Zaharilah; Liew, Fee Lan (Tomodachi Sdn. Bhd., 2018)
Buku ini memfokuskan kepada bidang Masalah Pembelajaran dengan memberi fokus kepada masalah pembelajaran spesifik iaitu disleksia, diskalkulia dan disgrafia. Konsep mengenai ketiga-tiga masalah pembelajaran spesifik dihuraikan dengan mendalam supaya pemahaman guru dalam bidang masalah pembelajaran lebih jitu. Tujuh bab dalam buku Masalah Pembelajaran Spesifik menghuraikan konsep masalah pembelajaran, disleksia, diskalkulia dan disgrafia, serta isu-isu berkaitan dihuraikan dengan lengkap berserta contoh-contoh yang sesuai. Pemahaman tentang masalah spesifik akan membolehkan bakal guru dan guru-guru khususnya guru pendidikan khas melaksanakan pengajaran dan pembelajaran dengan lebih berkesan. Buku ini amat sesuai dijadikan rujukan oleh siswa guru di Institut Pendidikan Guru, guru-guru terutama pendidikan khas di sekolah rendah dan menengah, mahasiswa di Institut Pendidikan Tinggi Awam dan Swasta, guru-guru yang menjadi peserta kursus dalam cuti (KDC), serta pegawai-pegawai Pejabat Pendidikan Daerah (PPD); dan negeri (JPN); serta semua warga pendidik yang terlibat dengan bidang pendidikan khas bermasalah pembelajaran. Selain itu, buku ini juga amat sesuai untuk pensyarah-pensyarah IPG, IPTA dan IPTS yang mengajar kursus-kursus teras dan major Pendidikan Bermasalah Pembelajaran dan Pendidikan Khas.