Reformasi keagamaan selaras Islam - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
UMAT Islam sepatutnya memahami konteks dan suasana masyarakat Islam masa kini sebelum menentukan sebarang perancangan dan strategi berkaitan hal ehwal keagamaan. Penelitian dan kajian secara terperinci berdasarkan kepada fakta amat diperlukan jika ingin melakukan sebarang reformasi berkaitan dengan kegiatan dan perancangan yang ingin dilaksanakan terhadap umat Islam.