Proses mediasi konflik keluarga - Abdul Hak, Nora (2018)
Pre-Mediasi Proses pre-mediasi tujuannya menjelaskan maksud, fungsi, dan proses mediasi - boleh dibuat melalui panggilan telefon, emel atau sebarang bentuk perhubungan yang munasabah. Pihak-pihak mendatangani surat lantikan mediator jika ada Pihak-pihak boleh datang secara berasingan. Menetapkan tarikh mediasi penuh. Pre-mediasi boleh dilakukan dalam beberapa sesi mengikut kesesuaian kes.