Penyakit kaki tangan dan mulut: Apa yang saya perlu tahu? - Shalihin, Mohd Shaiful Ehsan (The Malaysian Medical Gazette, 2018)
Umum mengetahui penyakit kaki tangan dan mulut (HFMD) seringkali terjadi di kalangan kanak-kanak yang mana kebanyakannya akan sembuh dengan sendirinya berserta rawatan sokongan di rumah. Namun baru-baru ini, negara kita digemparkan dengan peningkatan kes tersebut sehingga ke peringkat wabak yang merbahaya. Mengapa ini boleh terjadi? Apakah kita juga berisiko menghidapi penyakit ini?