Ulasan buku Abdul Aziz Hussin (2017), Undang-undang pembinaan: Konsep, skop dan persekitaran Perundangan Am, hlm. 370, ISBN 978-983-46-1225-2. - Sufian, Azlinor (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2018)
Buku ini membincangkan undang-undang yang berkaitan dengan pembinaan secara terperinci, bermula dari konsep dan teori undang-undang pembinaan hinggalah kepada peranan, tanggungjawab dan liabiliti setiap pihak yang terlibat dalam sektor pembinaan. Buku yang mengandungi tujuh bab ini ditulis oleh Profesor Madya Dr. Abdul Aziz Hussin, pensyarah di Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan, Universiti Sains Malaysia (USM). Pengalaman luas penulis dalam undangundang yang berkaitan dengan pembinaan membolehkan penulis membincangkan setiap bab dengan jelas dan terperinci.