“Doktor, tak ada ubat sapuan lain untuk kulit saya?” - Shalihin, Mohd Shaiful Ehsan (Malaysian Medical Gazette, 2015)
Itu antara keluhan dan pertanyaan yang sering diungkapkan oleh para ibu bapa, mahupun pesakit itu sendiri apabila keadaan kulit mereka masih tidak sembuh sepenuhnya dalam tempoh masa yang diharapkan. Lebih tepat lagi, ianya seringkali diutarakan oleh pesakit-pesakit kulit kronik seperti eczema ketika mendapatkan rawatan di klinik pakar kulit mahupun di klinik-klinik kesihatan kerajaan yang lain. Keluhan dan keresahan yang dilemparkan ini berpunca daripada kurangnya pengetahuan mereka terhadap penyakit kulit yang dihadapi.