Season four: the second jahiliyyah episode 49: nabi Muhammad s.a.w - Yaacob, Solehah@Nik Najah Fadilah (2018)
Selepas padam api Majusi di parsi dan kalahnya tentera abrahah di tanah suci Mekah maka lahirlah seorang nabi yang ditunggu-tunggu oleh agama Nasrani dan Yahudi. Beliau ialah Muhammad yang agung Rasul sekelian alam. Sesudah zaman nabi Isa a.s berlalu selama 571 tahun insan hebat ini diakui oleh timur dan barat sebagai insan yang paling hebat dalam memimpin agama dan umatnya.