Season three: the land episode 32: kesan Taurat terhadap sejarah manusia - Yaacob, Solehah@Nik Najah Fadilah (2018)
Ternyata perbezaan Taurat dan sumber-sumber sejarah lain tentang asal usul anak-anak dan cucu cicit keturunan Nuh a.s. telah menjadi topik perbincangan yang hangat. Kisah-kisah keturunan Qahtan, Joktan atau Yakton menjadi fokus perbincangan apabila Taurat menyebut bahawa nama-nama ini merupakan nama seorang lelaki yang berlainan sebutannya.