Season one: The beginning of the universe and the Big Bang Episod 13: Nabi Salleh - Yaacob, Solehah@Nik Najah Fadilah (2018)
Berlalulah hari demi hari. Lahirlah sebahagian lelaki dan matilah sebahagian yang lain. Setelah kaum 'Ad, datanglah kaum Tsamud. Lagi- lagi azab berulang kepada kaum Tsamud dalam bentuk yang lain. Kaum Tsamud juga menyembah berhala kemudian Allah swt mengutus nabi Saleh kepada mereka. Nabi Saleh berkata kepada kaumnya: "wahai kaumku, sembahlah Ayang tiada tuhan lain bagi kalian selain-nya. " (QS. Hud: 61)