Season one: The beginning of the universe and the Big Bang Episode 7: Pengembaraan anak-anak Nuh sesudah banjir besar - Yaacob, Solehah@Nik Najah Fadilah (2018)
Ahli archeology berpendapat bahawa darah orang-orang Afrika, Eropah dan Asia mempunyai perkaitan yang sama dengan penduduk di Semenanjung Tanah Arab dan Mesopotamia ini secara biologikal. Oleh itu adalah sukar untuk mengkaji penghijrahan bangsa Semitik dari Afrika atau dari Eropah ke Semenajung Arab, ini kerana penghijrahan pada hakikatnya bermula dari Lembah Mesopotamia dan bukan sebaliknya.