Season one: The beginning of the universe and the Big Bang Episode 5: Nabi Adam a.s dan generasi manusia seterusnya - Yaacob, Solehah@Nik Najah Fadilah (2018)
Teori Darwin yang mengatakan bahawa manusia berasal dari keturunan monyet yang telah melalui beberapa proses evolusi ternyata tidak benar, ramai ahli-ahli sains samada islam atau bukan islam telah mempertikaikan kebenaran teori ini, malah pada pertengahan abad yang ke 20 teori ini sama sekali tidak dipakai lagi. Maklumat tentang kejadian manusia yang diterangkan oleh Al-Quran ternyata amat jelas dan logik hasil penggunaan bahasa yang mudah dalam bentuk satu persatu kejadian manusia itu diterangkan termasuk hujah dan penggunaan bahasa yang mewakili proses kejadian tersebut.