Season one: The beginning of the universe and the Big Bang Episode 4: Kejadian manusia(2) - Yaacob, Solehah@Nik Najah Fadilah (2018)
Sesudah Adam dijadikan maka Allah memerintahkan Iblis menyembah Adam tapi perintah ini diingkari oleh Iblis kerana memperlekehkan kejadian Adam yang hanya berasal dari tanah manakala dia pula dari api. Surah al-Baqarah ayat 30-34 telah merakamkan kejadian ini.