Dinamika kefahaman dan pemikiran Islam semasa - Abdul Rahman, Azhar (IIUM Press, International Islamic University Malaysia, 2018)
Buku ini mengandungi kertas-kertas kajian terpilih yang dibentangkan di Konferen Antarabangsa Sains Sosial - Pemikiran dan Kefahaman Islam (ISSCITU 2018) kali ketiga anjuran UiTM Cawangan Perlis dengan kerjasama Pejabat Masjid Sultan Haji Ahmad Shah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Ia mengetengahkan idea dalam mempromosikan kesejahteraan Islam dan pengukuhan dimensi spiritual melalui keimanan dan amalan. Justeru, buku ini memfokuskan kepada peranan Institusi-institusi Islam dalam menyegarkan kembali pemikirann dan kefahaman Islam. Semoga buku ini menjadi paltform kepada diskusi muslim dalam isu-isu kontemporari, cabaran dan penyelesaiannya.