Nikah Al-Khitbah menurut perspektif Islam - Sitiris, Miszairi; Mustafa, Mat Jubri @ Shamsuddin (Persatuan Ulama' Malaysia, 2018)
Sejak kebelakangan ini, amalan Nikah Al-Khitbah menjadi perbualan umum terutamanya di kalangan pelajar universiti. Terpanggil dengan pertanyaan-pertanyaan yang sering diutarakan oleh para pelajar sendiri, penulis cuba merungkai beberapa permasaalahan berkaitan perkara tersebut menurut perspektif Islam. Pengertian Nikah Al-Khitbah, ciri-ciri, hukum, sebab-sebab masyarakat melakukannya serta beberapa permasaalahan yang timbul dari amalan tersebut, di antara persoalan yang cuba dihuraikan di dalam penulisan ini.