Ihsan Allah kepada insan - Baba, Sidek (Pusat Islam Iskandar Johor, 2011)
Islam perlu difahami seadanya sebagai agama rohaniah yang memberi kekuatan dalaman manusia dan juga manifestasi zahiriah dalam bentuk amal dan pekerti. Membangun fitrah diri sekaligus membangun persekitaran diri. Fokus pembangunan dalam Islam ialah rijal atau insan.