Pembangunan yang fitrah - Baba, Sidek (Dar Bariyazi, 2008)
Salah satu masalah umat Islam kini ialah ketidakjelasan dan kecelaruan dalam memahami isu-isu pokok yang berhubung dengan asas-asas pemikiran Islam. Ada yang mendekati asas-asas ini secara spiritual dan rohaniah dan terdapat juga yang memahami secara pemikiran semata dan menyebabkan ruang lingkup pemahaman berada di tahap yang amat terbatas