Wahai remaja : kembaramu bermula di sini - Baba, Sidek (Karya Bestari Sdn. Bhd, 2007)
Usia remaja dalah tempoh di mana seseorang individu itu membina jati diri bagi menghadapi masa depan sebagai orang dewasa. Kejayaan dan kecemerlangan hari depan pula bergantung penuh pada sejauh mana remaja melakukan disiplin dan mementingkan ilmu pengetahuan, apabila dewasa nanti akan menjadi orang yang berdaya maju dan menyumbang kepada keluarga, masyarakat dan negara. Namun jika remaja itu didedahkan dengan pelbagai jenis hiburan dan aktiviti sia-sia serta melalaikan, dia akan menjadi dewasa dalam keadaan lesu dan alngsung tidak menyumbang apa-apa kepada negara. Lebih buruk lagi, menjadi sampah sehingga menyusahkan ibu bapa dan masyarakat.