Didik dengan kasih lahir generasi berbudi - Baba, Sidek (Widad Publication Sdn Bhd, 2010)
Kepimpinan dalam organisasi pendidikan Islam amat menuntut konsep Ihsan dilaksanakan secara bijak dan strategik. Apabila hubungan kita dengan Allah menjadi landasan pengurusan setiap pihak berasakan bahawa peranan mereka amat dituntut dalam memenuhi visi dan misi organisasi. Asas jamali ini adalah teras dalam mencapai kejayaan, kecemerlangan dan barakah.