Tajdid metodologi, kokurikulum dan penaksiran - Baba, Sidek (MMP Communication Sdn Bhd, 2009)
Metodolgi pengajaran dan pembelajaran menjadi amat penting sekiranya keberkesanan kepada para pelajar menjadi fokus pendidik. Ilmu, maklumat dan ketrampilan memerlukan pengolahan yang kreatif supaya corak penyampaina mampu menarik minat pelajar dan memberi kesan yang baik.