Medeniyetlerin diriliş parametreleri (parameters of the reawakening of civilizations) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Özetle İslam medeniyetinin temel taşları ve dirilişin parametreleri, varlık idrakine, benlik algısının ve özgüven duygusunun korunmasına, bilgi ve hikmetle donanmaya, medeniyet hafızasının canlı tutulmasına, kültürel ve moral değerlerle birlikte ümmet bilincine ulaşmaya bağlıdır.