İslâmi finans sektörü: Yeni İpekyolu (Islamic finance sector: the New Silk Road) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Birçok uygarlığın doğup geliştiği Anadolu coğrafyası her zaman olduğu gibi Doğu ve Batı arasında etkileşim merkezi olmuş ve olmaya devam edecektir eğer coğrafyanın öneminin farkına varılıp, fırsatlar değerlendirilirse. Malezya’nın mimarı Dr. Mahathir’in 29 Eylül 2011 Türkiye ziyaretinde gündeme getirdiği yeni ipek yolu projesi Anadolu’nun rolünün İslâmi Finans sektöründe de yeniden canlanabilmesi için bir fırsattır diye düşünüyorum.