Mecelle’den Bilim Merkezine=From Majallah to the Science Center - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
Herzaman olduğu gibi şimdi de dünya’nın en çok ihtiyaç duyduğu şey hiç kuşkusuz “adalet”tir. Adaletin varlığı mülkün varlığını garanti altına alır. Mülk, yani hâkimiyet ve devlet olma iradesi ancak adaletin varlığını sürdürmesine, bunun da ancak müesseseleştirilerek kalıcı kılınmasına bağlıdır.