Ne varsa içindedir = Whatever is within - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
İnsan hakikatte üç temel özden oluşmuştur. Nefis, ruh ve akıl. Bu üç varlığın insana verilmiş olması diğer varlıklardan farklı olmasını da gerektirmiş, bu özelliğinden dolayı Yüce Yaratıcı diğer varlıkları insana uzun yolculuğunda kimi zaman hizmetçi, kimi zaman yoldaş, kimi zaman da imtihan vesilesi kılmıştır.