Batı çökerken tafrası kime? = What is the pride of the West while it's being collapsed? - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
Batı kendi içinde çöküşünü gizlemek için şimdilerde bir çok maskelere bürünüyor. Sağa sola saldırarak içindeki kavgayı bastırmak, dışa karşı güçlü mesajları vermek istiyor. Oysa korkunç bir patlamayla harabe haline gelecek temellerine dinamit yerleştirilmiş köhne bir binadan ibaret sadece. Binanın çatlaklarına döktükleri alçılar, dışına sürdükleri boyalar, rutubetini gidermesi için attıkları ilaçlar da çare olmayacak. Temeli dinamitlerle sarılmış tekbir kıvılcıma bırakılmış kaderleri var...