Mute'nin intikamını almak istiyorlardı, 15 Temmuz'un intikamını almak istedikleri gibi = They wanted to avenge Mute, like they wanted to avenge July 15th - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
Tehdit algısının çerçevesinde bir değişiklik yok gibi görünse de tanımlamasında epeyce değişikliğe gidilmiş. Yine de eskiden olduğu gibi şimdi de aynı algı hâkim. Güçlü olanın, elinde bulundurduğu imkânların gitmesine, kurmuş olduğu otoritenin sarsılma ihtimaline, başka bir gücün zuhur etmesini kendi otoritesine, varlığına yada güvenliğine tehdit olarak görmesi öncelikle tehdit unsurunu doğurmuştur.