Vatan gittikten sonra seküler olsan, İslamcı olsan ne çıkar! = What's point of being Islamist or Secular if you lost the Country - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
“Bu sabah, müdâvimi olduğum sebze halinin karşısındaki amele kahvesine uğradım. Bir masada benimle aynı yaşlarda dört kağıt hurdacısı vardı, muhabbet ettik. Halepliymişler, biri Suriye'de Baas Partisi'nin üyelerinden Radikal bir solcu, biri Türkmen milliyetçisi, biri Kürt, diğeri ise Arap/Türkmen melezi ve tarikat ehliymiş. Sordum, ‘abi biz Suriye'de bırak aynı masada oturmayı, aynı caddede bile birbirimize tahammül edemezdik, şimdi vatan elden gitti, aynı çöplüğü karıştırıyoruz' dedi...” bu alıntıyı kaydetmiştim geçen gün, şimdi burada birlikte hatırlamanın tam da zamanı...