Pembinaan bakat transformasi berpaksikan paradigma Tauhid - Sarif, Suhaimi Mhd (2017)
Pembinaan bakat transformasi berpaksikan paradigma Tauhid melalui kursus pengurusan strategi memberikan satu impak berhasilan yang lebih besar kepada agenda Transformasi Nasional 2050. Sebagai kursus yang mematuhi piawai Agensi Kelayakan Malaysia dan Kementerian Pendidikan Tinggi, usaha menjadi mudah untuk penumpuan kepada mengintegrasikan kursus pengurusan strategi dengan paradigma Tauhid. Agenda jauh berpandukan pencapaian silam menjadikan bakat tidak tepu atau berulangan. Sifat pengurusan strategi yang dinamik mampu mempertahankan bakat bersifat dinamik, komprehensif lagi berdaya maju. Kajian pemerhatian terhadap kursus pengurusan strategi kontemporari mendapati elemen TN50 sudah terkandung dalam sukatan pengajian pengurusan strategi.