Pendidikan sivik dan agama bentuk peribadi mulia - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
BERITA kanak-kanak dan remaja dibuli dan dicederakan sehingga mati semakin hari kian ketara. Perkara begini jika tidak ditangani secara serius akan memberi kesan buruk dalam proses pembentukan keperibadian generasi muda dalam negara ini. Mengikut fitrah remaja dalam lingkungan belasan tahun tidak akan berani bertindak secara agresif mencederakan rakan seperti membunuh binatang dan seumpamanya. Tambahan pula kejadian begini wujud dalam institusi pendidikan tinggi di mana graduan daripada universiti tersebut adalah harapan masyarakat untuk menjamin keamanan dan keharmonian negara.