Cintakan kemewahan punca kemusnahan diri - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
UMAT Islam sepatutnya menyedari bahawa objektif kehidupan mereka di dunia adalah untuk menjadi hamba dan khalifah Allah di muka bumi ini. Jika setiap individu Islam memahami bahawa kehidupan di dunia ini adalah sementara sebelum roh kembali kepada Ilahi, maka amalan rasuah dan penyalahgunaan kuasa tidak akan berleluasa dalam masyarakat Islam.