Kejayaan konsep filantropi barat: satu panduan kepada pengurusan wakaf - Mohd Arshad, Mohd Nahar (2017)
Kertas kerja ini bermatlamat menilai pengalaman filantropi di Barat. Fokus perbincangan tertumpu kepada filantropi-filantropi besar di Amerika Syarikat. Elemen-elemen penting dalam pengurusan sesebuah filantropi kemudian dikenalpasti—input, aktiviti, output, hasil dan impak. Mengambil kira elemen-elemen tersebut, strategi jangka panjang ke arah pengurusan filantropi yang sistematik, cekap dan berimpak tinggi kemudian dicadangkan.