Rahsia firman Allah: 'jangan dekati' sesetengah dosa - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Melayu (M) Berhad, 2015)
Apa salahnya jika terus sahaja disebut ‘jangan berzina atau jangan makan harta anak yatim’. Sebaliknya untuk dua dosa besar ini Allah mengubah struktur ayatnya menjadi ‘jangan dekati zina’ dan ‘jangan dekati harta anak yatim’.