Benarkah Nabi Sulaiman tamak kuasa? - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
ISUNYA, mengapa Nabi Sulaiman a.s. berdoa dengan doa yang sangat eksklusif. Dia mahu ‘hanya dia seorang mahu kerajaan terhebat’ dalam sejarah peradaban manusia.