Budiman seperti Nabi Musa a.s. - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Melayu (M) Berhad, 2019)
“TOLONG ambilkan alat kawalan jauh televisyen itu.”  “Nanti gosok semua baju saya.” “Kenapa tak kemas rumah?” “Kenapa tak buat lagi kopi yang saya minta tadi? Kalau macam ni baik pergi kedai Mamak lagi cepat!”