Araştırma üniversitelerine doğru: rektör ve dekanlar değişmeli (Towards research universities: rectors and deans should be changed) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Gelişmenin ilk adımı değişime açık olmakla atılabilir. Değişime kapalı şahsiyetlerin ya da toplumların gelişmeden söz edebilmesi mümkün değildir. İnsan oğlunun şu fani yeryüzü dünyasına ayak basmasıyla birlikte gelişerek Rabbini tanıması ve vâ’dinin gereklerini yerine getirmek için özüne dönüşü yine değişimle başlamıştır. Öncelikle ferdi ve sonra âilevi değişim süreci toplumsal değişimi beraberinde getirir. Kendi nefsinde değişimi gerçekleştiremeyenin dünyada değişim yaratabilmesi, buna bağlantılı olarak gelişmeden söz edebilmesi de mümkün değildir. Hayat kendi başına bir değişimdir zaten. Her gün yeni bir değişime ve farklılaşmaya gebedir yaşam gelişmeye ve tekâmüle odaklananlar için.