Berpolitik, berdakwah dengan berhemah, lunak - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2009)
APABILA membicarakan hal ehwal Islam, tiga perkata penting perlu difahami. Pertama, akidah yang merangkumi Rukun Islam dan Rukun Iman. Penafian salah satu daripadanya boleh menjurus kepada murtad.