Charles İstifa mı demeli? (Should it be said Charles Resign?) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Belçika'nın başkenti Brüksel bu defa terör hedefi oldu. Zaventem Havalimanı ve Brüksel metrosunda düzenlenen eş zamanlı patlamada 34 ölü 170'den fazla yaralı var. Belçika Başbakanı Charles Michel "Korktuğumuz başımıza geldi" dedi, ama hiçbir vatandaş, yada medya “istifa” nâraları atmadı. Acil terör önlemleri alındı. Belçika İçişleri Bakanlığı üç günlük yas ilan ederken, ülke genelinde güvenlik alarmı en yüksek seviyeye çıkarıldı. Federal Savcılık, medyayı soruşturmanın seyrini tehlikeye sokacak bilgiler paylaşmamaları konusunda uyardı. Acaba şimdi acımızı anlayabilmişler midir? diye sormadan edemiyoruz. Elbette terörün her türlüsüne karşıyız ve lânetliyoruz. Fakat terör Türkiye'nin kalbini vururken sessiz kaldılar, terörü kınamayı bile çok gördüler. Oysa şimdi aynı terör onların başlarına geldi ve gelmeye devam edecek bu gidişle. Ne olacak şimdi? Biz de, onların yaptıkları gibi bu insanlığa yapılan zulme sessiz kalacak, onların yaptıkları gibi arkadan sırıtacak değiliz elbet.