What kind of woman? (Nasıl bir Kadın?) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Kadın Cennet midir, yoksa Cehennem midir? Aslında her ikisidir. Duruma göre Cennet, duruma göre Cehennem olabilir. Bu, kadının yaratılış amacına uygun bir konumda olup olmadığına bağlıdır. Geçen Salı günü, “dünya kadınlar günü”ydü. Erkeğin huzura erdiği bir varlık olarak yaratılan “kadın”ın yılda bir defa hatırlandığı gün. Oysa kadın bizim varlık sebebimizdir. Onsuz ne yaşam olur ne de dünya. O insanlığa verilmiş bir nimet ve emanettir. Önce kadını bir anlamakta fayda var. Kimdir kadın, ne için yaratılmış ve özellikleri nelerdir. Bu değerleri bilirsek kadının erkek için, erkeğin de kadın için vazgeçilmez olduğunu bilir, “denge” unsurunun gözetilmesi ile huzurlu bir yaşam da insanlığı beklemiş olur. Asıl mesele değerlerin yerli yerine oturtulamaması meselesidir.