Teröre rağmen Yükselen Türkiye (Rising Turkey despite Terror) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2016)
Türkiye normalleşirken dünya anormalleşmeye mi gidiyor yoksa? Son günlerde Türkiye'nin yeni stratejiler geliştirerek Rusya ile yeniden yakınlaşması, enerji yollarına hakim olma, ulaşım ağlarını kontrol etmeye yönelik ciddi çalışmaları, İsrail ile denge politikaları oluşturması birilerini rahatsız etmiş olmalı ki İstanbul'da hem de havalimanında bombalar yeniden patlamaya başladı. Terör elbette küresel bir tehdit ama asıl amacının mazlumların haklarını savunan Türkiye'nin yükselişine karşı olsa gerekir. Yıllardır batılı güçler her türlü taşeron güçleri de kullanarak Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmiş olmalarına rağmen istediklerini elde edememenin verdiği yenilmişlik psikolojisi ile siyasi boşluk yaratarak gizli varlıklarını devam ettirme çabasına girmişlerse de bunda da başarılı olamamışlardır.