Akhir Ramadan sebagai pengukur jati diri - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2009)
RAMADAN merupakan bulan yang mulia dan umat Islam sepatutnya menumpukan perhatian kepada pembersihan jiwa atau kerohanian. Suasana bulan Ramadan yang begitu meriah disambut oleh umat Islam dengan pelbagai program ibadah dan kegiatan kebajikan..